04 Ekim 2026, Pazar
weather
18°
Ajans344 | Sağlık | Dünya Emzirme Haftasında Sakaryalı Anneler Bir Araya Geldi

Dünya Emzirme Haftasında Sakaryalı Anneler Bir Araya Geldi

Sakarya Medar Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte anne ve anne adaylarına emzirme ve bebek bakımı anlatıldı.

Sakarya Medar Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte anne ve anne adaylarına emzirme ve bebek bakımı anlatıldı.

MUHABİR: ESRA AKÇAKALE
Dünya Emzirme Haftasında Sakaryalı Anneler Bir Araya Geldi

Sakarya’da Dünya Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen özel etkinlikte anne ve anne adayları bir araya geldi. Medar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda anne sütü, emzirme süreci ve bebek bakımına ilişkin önemli bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Medar Hastanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Sakarya’dan çok sayıda anne ve anne adayı katıldı. Programda, anne ile bebek arasındaki bağın güçlendirilmesinde emzirmenin yeri ve emzirme döneminde dikkat edilmesi gereken başlıklar ele alındı.

Anne ve Anne Adayları Programda Buluştu

Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik, anne ve anne adaylarının sağlık alanındaki uzmanlarla bir araya gelmesine olanak sağladı.

Katılımcılar, bebek bakımı ve emzirme sürecine ilişkin merak ettikleri konularda bilgi alma fırsatı buldu. Programda özellikle anne sütünün önemi, emzirme döneminde doğru uygulamalar ve bebek bakımında dikkat edilmesi gereken temel noktalar üzerinde duruldu.

Etkinliğin, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve emzirme konusunda farkındalığın artırılması amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Emzirme Sürecine İlişkin Bilgiler Paylaşıldı

Program boyunca katılımcılara emzirmenin temel kuralları ve anne sütüyle beslenmenin önemi hakkında bilgiler aktarıldı.

Anne ve anne adaylarının uzmanlardan doğrudan bilgi alabildiği etkinlikte, emzirme sürecinin daha sağlıklı yürütülmesine yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. Bebeklerin bakım sürecinde ailelerin dikkat etmesi gereken konular da program kapsamında değerlendirildi.

Katılımcılar, hem sağlık profesyonellerinin anlatımlarını dinledi hem de kendi merak ettikleri konuları gündeme getirme imkânı buldu.

Sakarya Cemiyet Hayatından Katılım Oldu

Etkinliğe anne ve anne adaylarının yanı sıra Sakarya’nın farklı kesimlerinden davetliler de katıldı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da programa katılarak gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine destek verdi. Böylece Dünya Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen buluşma, sağlık alanındaki bilgilendirmenin yanı sıra toplumun farklı kesimlerini de aynı programda bir araya getirdi.

Program boyunca katılımcılar arasında karşılıklı sohbetler gerçekleştirilirken, anneler kendi deneyimlerini paylaşma fırsatı da buldu.

Başhekim Prof. Dr. Osman Köse Ev Sahipliği Yaptı

Medar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Köse’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda anne ve bebek sağlığına yönelik farkındalık çalışmalarının önemi öne çıktı.

Etkinlikte katılımcılara sağlık alanında doğru bilgiye ulaşmanın önemi aktarılırken, anne sütü ve emzirme konusunda toplum genelinde bilinç oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekildi.

Anne adaylarının da katılım gösterdiği program, doğum sonrasında karşılaşılabilecek emzirme ve bebek bakımı süreçleri hakkında önceden bilgi edinilmesine imkân sağladı.

Program Sohbetlerle Tamamlandı

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, aldıkları bilgilerin özellikle bebek bakımı ve emzirme süreci açısından faydalı olduğunu ifade etti.

Dünya Emzirme Haftası kapsamında düzenlenen program, anne ve anne adaylarının uzmanlarla gerçekleştirdiği görüşmeler ve katılımcılar arasındaki sohbetlerin ardından sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız