05 Temmuz 2026, Pazar
weather
30°
Ajans344 | Spor | Ali Gürbüz Ebedi Altın Kemer Hayaline Çeyrek Finalde Veda Etti

Ali Gürbüz Ebedi Altın Kemer Hayaline Çeyrek Finalde Veda Etti

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz, çeyrek finalde Erkan Taş'a mağlup oldu. Deneyimli başpehlivan, ebedi altın kemer için gereken beşinci şampiyonluğa bu yıl ulaşamadı.

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Ali Gürbüz, çeyrek finalde Erkan Taş'a mağlup oldu. Deneyimli başpehlivan, ebedi altın kemer için gereken beşinci şampiyonluğa bu yıl ulaşamadı.

Ali Gürbüz Ebedi Altın Kemer Hayaline Çeyrek Finalde Veda Etti

Edirne'de düzenlenen 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık kategorisinin en dikkat çeken gelişmelerinden biri Ali Gürbüz'ün çeyrek finalde elenmesi oldu. Kariyerinde dört kez Kırkpınar Başpehlivanı unvanını kazanan tecrübeli isim, yeni talimat doğrultusunda ebedi altın kemeri kazanabilmek için çıktığı mücadelede Erkan Taş'a mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Ebedi Altın Kemer İçin Beşinci Şampiyonluk Gerekiyordu

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun yürürlüğe koyduğu yeni talimata göre, Kırkpınar'da beş kez başpehlivan olan güreşçiler ebedi altın kemerin sahibi olabiliyor.

Dört kez altın kemer kazanan Ali Gürbüz, bu yıl şampiyon olması halinde adını Kırkpınar tarihine bir kez daha yazdıracak ve ebedi altın kemerin sahibi olacaktı. Ancak çeyrek finalde Erkan Taş karşısında aldığı yenilgiyle bu hedefini gerçekleştiremedi.

Erkan Taş'tan Takdir Toplayan Centilmenlik

Çeyrek final mücadelesini kazanarak yarı finale yükselen Erkan Taş, maçın ardından sergilediği davranışla tribünlerden alkış aldı.

Genç başpehlivan, müsabaka sonrasında Ali Gürbüz'ün yanına giderek elini öptü. Türk yağlı güreşinin önemli isimlerinden biri olan Gürbüz'e gösterdiği saygı, güreşseverler tarafından centilmence bir hareket olarak değerlendirildi.

Ebedi Altın Kemer Bekleyişi Sürüyor

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin en prestijli sembollerinden biri olan ebedi altın kemer, bu yıl da sahibini bulamadı.

Ali Gürbüz'ün çeyrek finalde elenmesiyle birlikte beşinci şampiyonluk hayali gelecek yıllara kaldı. Böylece Türk yağlı güreşinin en önemli simgelerinden biri olan ebedi altın kemer için bekleyiş en az bir yıl daha devam edecek.

 
 
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız