Vatandaşların işgücü piyasasına uyumlarına katkı sunan ve geçici gelir desteği sağlayan TYP kapsamında 11 ilde işe alınan afetzedeler, iş akitlerinin uzatılmasını bekliyor.

Deprem sonrasında yüzde 50 oranında iş kaybı yaşanan 11 şehirdeki istihdam oranının yeniden yükselmesini sağlayan TYP’nin süresinin uzatılmasıyla depremzedelerin mağduriyetinin önlenebileceği belirtiliyor.

TYP programının uzatılıp uzatılmayacağı konusunda belirsizlikler halen sürerken, KMSTO Başkanı Mustafa Buluntu ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı’dan TYP’li vatandaşlara çağrı geldi.

"Sanayicilerimizin İş Gücü Açığı Giderilmeli"

KMSTO Başkanı Buluntu, “Onların da mağdur edilmemesi, onların da sorunlarına çözüm bulunması adına buradayız. Biz deprem öncesi istihdam oranına bakarak yüzde 15 oranında gerideyiz. Dolayısı ile bizim özel sektörde ciddi manada işgücü açığımız var. Eğer bu arkadaşlar uygun görürse, bunları da mağdur etmeden İŞKUR üzerinden açılacak programlarla biz KMTSO olarak bu arkadaşlarımızın hepsini özel sektörde değerlendirebilir ve çalıştırabiliriz. Yeter ki çalışmaya istekli olsunlar, firmalarımız ile uyumlu olsunlar. Hem bu arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi hem de sanayicilerimizin iş dünyasındaki açığı giderilmesi gerek” dedi.

"Hep Beraber El Ele Çalışalım"

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Narlı ise, “Bizim onlara ihtiyacımız var. Biz hep beraberiz, et ve kemiğiz. Dün ne isek bugün de aynıyız. Onun için ihtiyacı olan arkadaşlarımız buyursunlar hep beraber el ele çalışalım, şehri de ayağa kaldıralım. Bu şehrin bize çok ihtiyacı var, onlara ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Osmaniye'de domates ve biber hasadı Osmaniye'de domates ve biber hasadı

Haber: Metehan Nazlı 

Editör: Sema Akçakale