Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Afşin ve Elbistan ilçelerinde yaşanan hava kirliliği sorununa ilişkin önemli sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla uyarıda bulundu. Milletvekili Öztunç, bölgedeki termik santrallerin neden olduğu kirliliğin birleştiğini ifade etti. Öztunç, bu durumun bölge sakinlerini "kirlilik tehdidi" altına aldığını vurguladı.

Bölge Halkı İki Kat Tehdit Altında
Yaptığı açıklamada, havada yoğun bir toz bulutu oluşturduğunu belirten Öztunç, bu tozun termik santral emisyonları ile birleşerek halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ifade ederek; "Afşin-Elbistan bölgesi, maalesef depremin yıkıcı etkisinin yanı sıra şimdi de bu çifte kirlilikle mücadele ediyor. Bölge halkı iki kat daha fazla tehdit altında" dedi.

Yetkililere Çağrı Yaptı
Öztunç, yetkilileri bu konuda hemen bir önlem almaya çağırdı. Enkaz kaldırma çalışmalarında toz kontrol önlemlerinin artırılması ve termik santrallerin emisyon denetimlerinin sıkılaştırılması gerektiğini belirtti. Öztunç, aksi takdirde bölgede solunum yolu başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu. Konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.



