Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü, resmî ilan ve reklam yayımlayan basın kuruluşlarına yönelik düzenlediği Bölgesel Uygulamalı Mevzuat Eğitimleri serisinin altıncısını Gaziantep’te gerçekleştirdi. BİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa; Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis illerinden gazete ve internet haber sitesi temsilcileri katılım sağladı.
DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YÜKÜMLÜLÜKLER HATIRLATILDI
BİK Genel Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitimlerde, süreli yayınların resmî ilan ve reklam yayımlama hakkına ilişkin yükümlülükleri ‘ilan’ ve ‘denetim’ başlıkları altında detaylandırıldı. Eğitimde öne çıkan önemli başlıklar şunlardır:
BİK Analitik Versiyon 2: Temmuz ayında yapılacak yazılı bildirimin ardından BİK Analitik Versiyon 2 sistemine geçileceği açıklandı. Yayıncıların, belirlenen tarihten itibaren Versiyon 2 ölçüm takip kodlarını sitelerine entegre etmeleri ve eski kodları kaldırmaları gerektiği vurgulandı.
İçerik Uyarıları: Yayınlarda birden fazla süreli yayında benzer içeriklere sürekli yer verilmemesi konusunda dikkatli olunması istendi.
İdari Süreçler: Fikir işçilerine ait işe giriş, unvan değişikliği ve işten ayrılış bildirimlerinin en geç 3 gün içerisinde İLANBİS üzerinden ulaştırılması gerektiği hatırlatıldı.
Kıdem ve İstihdam: İletişim alanında yüksek lisans ve doktora mezunlarının kıdemli sayıldığı; 4857 sayılı İş Kanunu’na göre engelli çalışanlarda 1 kişi ile sınırlı olmak üzere kıdem şartı aranmadığı belirtildi.
Mevzuat eğitimlerinin bir sonraki durağının Erzurum Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde; Ağrı, Ardahan, Erzincan, Iğdır ve Kars illerinden yayın temsilcilerinin katılımıyla yapılacağı duyuruldu.