TFF 2. Lig’de Beyoğlu Yeni Çarşı ile golsüz berabere kalan Kahramanmaraş İstiklalspor’da Kulüp Başkanı Ahmet Gülpak, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.
Takıma maç öncesinde ve sonrasında destek veren taraftarlara teşekkür eden Gülpak, “Öncelikle taraftarımıza teşekkür ediyorum. Maça gelişimizden çıkışımıza kadar bizleri desteklediler” dedi.
Karşılaşmanın seyircisiz oynanması nedeniyle tribün desteğinden yoksun kaldıklarını belirten Gülpak, taraftarın takım üzerindeki etkisine dikkat çekti.
Yeni Kadronun Zamana İhtiyacı Var
Takımın büyük ölçüde yeni oyunculardan kurulduğunu ifade eden Ahmet Gülpak, oyun sistemi hakkında değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu söyledi.
Gülpak, “Sistem üzerine konuşmak şu anda pek doğru olmaz. Takım yeni kurulmuş bir takım. Sahaya çıkan 11 oyuncumuzun tamamı yeni. İnşallah oynadıkça birbirlerine alışacaklar. Takımın ve sistemin çok farklı boyutlara geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Futbolcuların sahada ellerinden gelen mücadeleyi sergilediklerini kaydeden Gülpak, kadronun uyum sürecini tamamlamasıyla birlikte daha güçlü bir oyun ortaya koyacağını dile getirdi.
Rakibin Takım Uyumuna Dikkat Çekti
Beyoğlu Yeni Çarşı’nın uzun süredir birlikte oynayan futbolculardan oluştuğunu vurgulayan Gülpak, rakibin küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.
İstiklalspor Başkanı, “Karşımızdaki takımı küçümsememek gerekiyor. Dört yıldır beraber oynayan bir takım. Bu yıl takımdan dört oyuncu ayrılmış, yerlerine dört oyuncu gelmiş. Hazır ve birbirine alışmış bir ekiple karşılaştık” diye konuştu.
Kahramanmaraş İstiklalspor’un da zaman içinde oyun bütünlüğünü sağlayacağını ifade eden Gülpak, takıma ve futbolculara güvendiklerini söyledi.
Takıma ve Futbolculara Güven Mesajı
Ligin ilk haftalarında alınan sonuçların sezonun tamamı için ölçü olmayacağını belirten Başkan Gülpak, geçmiş sezondan örnek verdi.
Gülpak, “Biz takımımıza ve çocuklarımıza güveniyoruz. Ellerinden gelen mücadeleyi sonuna kadar yapacaklardır. Bunlar ilk maçlar. Geçen yıl da ilk maçımızı kaybetmiştik ancak sonrasında bambaşka bir takım ortaya çıktı. Bu takımın da beraber oynadıkça bambaşka bir takım olacağına canıgönülden inanıyorum” dedi.
Seyircisiz Maçın Etkisini Anlattı
Taraftarın sahadaki oyuncuları motive eden önemli bir güç olduğunu dile getiren Ahmet Gülpak, seyircisiz oynanan karşılaşmada bu desteğin eksikliğinin hissedildiğini belirtti.
Gülpak, “Taraftarsız oynanan maçta ateşleyici güç eksik kalıyor. Bu durum oyuncularımız açısından bir eksiklik oluşturmuş olabilir. İnşallah bir sonraki maçta eksiklerimizi gidermiş olacağız. Taraftarımızla beraber daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.