Adana'nın İmamoğlu ilçesine bağlı Saygeçit Mahallesi'nde yaşayan 72 yaşındaki Vahit Şentuna, 6 Aralık tarihinde evinden çıktıktan sonra kendisinden henüz haber alınamadı. Evli ve bir çocuk babası olan zihinsel engelli Şentuna'nın ailesi, durumu yetkililere bildirerek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine jandarma, polis ve AFAD ekipleri tarafından detaylı bir arama çalışmalarına başladı.

Gaziantep’te kamyonet kasasında bozuk et ele geçirildi
Gaziantep’te kamyonet kasasında bozuk et ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

72 Yasındaki Adamdan Haber Alınılamadım Ajans344 (1)

Arama Çalışmaları Başlatıldı

Kayıp yaşlı adamın son olarak Saygeçit Mezarlığı civarında görüldüğü bilgisi üzerine, ekipler mahallede geniş çaplı bir arama başlattı. Çalışmalara köpek ekipleri ve dronlar da dahil edildi. Yaklaşık 40 kilometrelik bir alanda yürütülen aramalara, Yesevi Arama Kurtarma (YAK) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Ancak bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarda Vahit Şentuna'ya ait herhangi bir ize rastlanmadı.

72 Yasındaki Adamdan Haber Alınılamadım Ajans344 (2)

Son Görüldüğü Anla İlgili Tanık İfadesi

Kaybolduğu gün yaşlı adamla karşılaştığını belirten mahalle sakini Ercan Büyümez, önemli bir ifade verdi. Büyümez, "Okula yakın bir yerde gördüm. 'Evimize gidiyorum' dedi. Kestirme yol tarif ettim. Saat 18.00 sularındaydı" şeklinde konuştu. İmamoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki birçok kişinin ifadesine başvurdu ve gelen her ihbarı titizlikle değerlendirdi. Arama çalışmalarının bugün de aynı kararlılıkla devam ettiği, ancak henüz yeni bir bilgiye ulaşılamadığı öğrenildi.

Kaynak: İHA