Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (YADES) Yaşlı Destek Programı kapsamında desteklenen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alzheimer Hasta Ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi (Moral Evi) 2018 yılından beri alzheimer hastalarına hizmet veriyor.

Halk arasında “yaşlılık” hastalığı olarak da bilinen alzheimer hastası olan kişiler için kurulan Moral Evi’nde alzheimer hastalığının ilerlemesinin durdurulması için ahşap boyamadan, müzik ve zeka oyunlarına kadar birçok sosyal çalışmaların yanı sıra fizik tedavi ve spor faaliyetleriyle hastaların bedenleri de güçlendiriliyor. Hastalığı ilk ve orta düzeyde olan hastaların kabul edildiği Moral Evi’nde yaşlıların hayata tutunması ve alzheimerın ilerlemesinin durdurulması için alzheimer hastalarının keyif dolu vakit geçirmesine ve el becerilerinin gelişmesine katkı sunan hizmetlerde veriliyor.

Alzheimer hastaların keyifli ve kaliteli vakit geçirebilmeleri için branşların da yaşam kalitelerini arttırıcı ve destekleyici eğitimler ise mesleklerinde uzman eğitmenler tarafından uygun bir çalışma sistemine göre veriliyor.

TEKNOFEST heyecanı sürüyor TEKNOFEST heyecanı sürüyor

Moral Evi’nde yaşlıların ömürleri boyunca biriktirdikleri hatıraların unutulmasını engellemek amacıyla eğlenceli terapi yöntemleriyle sosyal yaşamdaki aktivitelerini dolu tutmak için kurulan ahşap boyama atölyesinde ise alzheimer hastalarının hünerli elleriyle yaptıkları ürünler ise büyük beğeni topluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 2018 yılında kurulan Moral Evi’nde alzheimer hastalarına hizmet verdiklerini söyledi. Yaşlı bireylerin hafızasını diri tutmak için Moral Evi’nde birçok terapi yöntemini düzenli aralıklarla uyguladıklarını belirten Çelebi, merkezde hastalara gündüz bakım evi hizmeti de sunduklarını ifade etti.

Çelebi, Alzheimer hasta ve hasta yakınları buluşma merkezi olan Moral Evi’nin amacının, bu hastalığın pençesindeki kişileri yaşama tutunmak, yaşam enerjisi vermek, kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve zihinsel rehabilitasyon çalışmaları ile hastalığın evre atlamasını geciktirmek olduğunu bildirdi.

Kaynak: İHA

Editör: Sema Akçakale