Türkiye’de yaşanan hava değişiminin en çok etkilendiği illerden olan Hatay’da son yılların en kurak dönemi yaşanıyor. Yağışlı havasıyla bilinen kentte yeteri kadar yağış olmazken, adeta mevsimlerde de kayma yaşandı. Mevsimlerin değişmesiyle birlikte Hassa ilçesinin Ardıçlı Mahallesi’nde bir binanın otoparkında bulunan erik ağacı meyve verdi.
Ağacın kasım ayında çiçek açtığını ve aralık ayında meyve verdiğini Fatih Demirci, "Bu ağacımız 20 gün önce çiçek açmıştı. Ben de takip ediyordum, bugün de baktım meyveleri olmuş mu diye. Sabah baktığımda gayet güzel meyveleri oluşmuş. Normalde nisan ayında olması lazım ama iklimlerin değişmesinden dolayı meyvelerin de uyanma zamanı değişmiş. Bunlar hayra alamet şeyler değil" dedi.
Aralık Ortasında Erik Şaşkınlığı
Hatay’ın Hassa ilçesinde, normalde ilkbaharda meyve veren bir erik ağacı aralık ayında ürün verdi. Uzmanlar iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekerken, vatandaşlar durumu endişeyle izliyor.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
O ülkede 5.6 şiddetinde deprem oldu! Büyük panik yaşandı
Gram altın 2026 başında ne kadar olacak? Uzman isim şaşırttı
Ev boş diye kombiyi kapalı tutanlar binlerce lirayı çöpe atıyor!
Asgari ücret için yeni tahmin: Zam oranı netleşti
Kahramanmaraş'ta domuz sürüsü vatandaşları tedirgin etti





