Kahramanmaraş’ta hırsızlık suçundan hakkında 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.U., polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmanın ardından B.U., ceza infaz kurumuna teslim edildi.
İl Emniyet Müdürlüğünün paylaştığı bilgilendirmede, yakalanan kişinin kimliği B.U. baş harfleriyle açıklandı. Duyuruda, kişinin arandığı suç ile hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasının süresine yer verildi. Yakalama çalışmasının ayrıntıları ise paylaşılmadı.
Hırsızlık Suçundan 10 Yıl Hapis Cezası
Emniyet açıklamasına göre B.U. hakkında hırsızlık suçundan verilmiş 10 yıllık kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu. Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışma, bu cezası nedeniyle aranan kişinin yakalanmasıyla sonuçlandı.
Paylaşılan duyuruda hırsızlık olayının ne zaman ve nerede meydana geldiğine ilişkin bilgi bulunmuyor. Cezaya konu dosyanın ayrıntıları, yargılamanın yapıldığı mahkeme ve kararın kesinleşme tarihi de açıklamada belirtilmedi. Bu nedenle olayın geçmişine ilişkin değerlendirme yapmaya olanak sağlayacak ek bilgi paylaşılmadı.
Çalışmayı Asayiş Şube Ekipleri Yürüttü
B.U.’nun yakalanmasını sağlayan çalışma, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirildi. Kurumun açıklamasında, ekiplerin yürüttüğü çalışmalar neticesinde aranan kişiye ulaşıldığı bildirildi.
Yakalamanın gerçekleştiği ilçe, mahalle veya adres konusunda ayrıntı verilmedi. Ayrıca çalışmanın tarihi ve saati ile yakalama sırasında izlenen yönteme ilişkin bilgi de duyuruda yer almadı. Açıklama, görev alan birimi, yakalanan kişinin baş harflerini, aranmaya esas suçu ve ceza süresini kamuoyuna aktardı.
B.U. Ceza İnfaz Kurumuna Teslim Edildi
Emniyetin duyurduğu çalışmanın sonunda B.U.’nun ceza infaz kurumuna teslim edildiği bildirildi. Böylece açıklamada, yakalama ve teslim aşamalarının tamamlandığı bilgisi paylaşıldı. Teslimin yapıldığı ceza infaz kurumunun adı ise belirtilmedi.
Kamuoyuna sunulan bilgilendirmede başka bir kişinin yakalandığına veya farklı bir suç kapsamında işlem yapıldığına dair açıklama bulunmuyor. Habere konu duyuru, B.U. hakkında hırsızlık suçundan kesinleşen 10 yıllık hapis cezası ve bu kapsamda gerçekleştirilen yakalama işlemiyle sınırlı tutuldu.
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünün görsel açıklamasında, yakalamanın ardından ceza infaz kurumuna teslim bilgisi doğrudan aktarılırken, olayla ilgili ek bir tarih, yer veya dosya ayrıntısına yer verilmedi.