MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında terörle mücadele ve İmralı ziyareti konularında önemli açıklamalarda bulundu. "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda konuşan Bahçeli, "Bizim sonumuz da varsın darağacı olsun" sözleriyle dikkat çekti ve bu ifadeler parti grubu tarafından ayakta alkışlandı.
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Bahçeli, "Bakınız şu yaşımda mertçe haykırıyorum yeter ki Türk Milleti barış, huzur ve sükunet bulsun yeter ki terör hayatımızdan kalıcı olarak sökülüp atılsın bizim sonumuz da varsın darağacı olsun" ifadelerini kullandı. MHP lideri, terörle mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini ve bu uğurda her türlü bedelin ödeneceğini belirterek partililerden büyük destek gördü.
İmralı ziyaretine ilişkin değerlendirme
Geçtiğimiz Cuma günü MHP, AK Parti ve DEM Parti'den birer milletvekilinin İmralı'ya gitmesini "tarihi bir gelişme" olarak nitelendiren Bahçeli, bu vesileyle Fethi Yıldız ile diğer milletvekillerine teşekkür etti. CHP ve komisyondaki diğer partilerin İmralı'ya gitmekten kaçındığını belirten Bahçeli, "Biz inançlara mezheplere ayırmayız. Bölmeyiz parçalamayız dağıtmayız. Bayrağa saygı var mı ona bakarız" dedi.
Eğitim ve öğretmen sorunlarına değinildi
Konuşmasında eğitim sistemine ve öğretmen atamalarına da değinen Bahçeli, "Atanamayan tek bir öğretmenimizin dahi kalmaması" temennisinde bulundu. Mülakatlarda elenen 1611 öğretmen adayının haklarının iadesi ve 2024 KPSS'de dereceye giren öğretmen adaylarına ek kontenjan tanınması gerektiğini ifade eden Bahçeli, eğitim sisteminin daha da iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.





