13 Temmuz 2026, Pazartesi
weather
36°
Ajans344 | Eğitim | LGS Türkiye Birincisi Doruk Öktem Başarının Sırrını Açıkladı

LGS Türkiye Birincisi Doruk Öktem Başarının Sırrını Açıkladı

LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Doruk Öktem, başarısını düzenli çalışmaya ve emek vermeye bağladı.

LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Doruk Öktem, başarısını düzenli çalışmaya ve emek vermeye bağladı.

KAYNAK: (İHA)
LGS Türkiye Birincisi Doruk Öktem Başarının Sırrını Açıkladı

Kahramanmaraş'ta Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavda 500 tam puan alan Doruk Öktem, Türkiye birincileri arasındaki yerini aldı. Onikişubat ilçesindeki Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi olan Öktem, elde ettiği başarıyla hem ailesinin hem de okulunun gururu oldu. Aynı okuldan 5 öğrencinin de sınavdan tam puan alması dikkat çekti.

Başarısını Düzenli Çalışmaya Bağladı

Başarısının tesadüf olmadığını belirten Doruk Öktem, sınava hazırlık sürecinde uzun saatler boyunca ders çalışmayı tercih ettiğini söyledi. Kendi çalışma sisteminin uzun süre masa başında kalmak olduğunu ifade eden Öktem, bu yöntemin kendisi için en verimli çalışma modeli olduğunu dile getirdi.

"Ben daha çok uzun süre çalışmayı seviyorum. Az ama verimli çalışmaktan ziyade uzun süre masada kalmayı, yorulmayı ve emek vermeyi tercih ediyorum. Bana en uygun çalışma yöntemi buydu." ifadelerini kullanan başarılı öğrenci, deneme sınavlarında yaşadığı iniş çıkışlara rağmen hiçbir zaman çalışmayı bırakmadığını belirtti.

Ailesi ve Öğretmenlerinin Desteğini Vurguladı

Doruk Öktem, elde ettiği başarıda ailesinin, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının büyük pay sahibi olduğunu söyledi. Ailesinin her zaman yanında olduğunu belirten Öktem, öğretmenlerinin de eğitim sürecinde kendisine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Arkadaşlarının ise motivasyonunu artırdığını dile getirdi.

Hedefi İstanbul Erkek Lisesi ve Yurt Dışında Mühendislik

Gelecek planlarını da paylaşan Doruk Öktem, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde sürdürmek istediğini açıkladı. Üniversite eğitimini ise yurt dışında Almanca mühendislik alanında almayı hedeflediğini belirten Öktem, sınava hazırlanan öğrencilere düzenli çalışmaları ve hedeflerinden vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Ailesi Başarıyla Gurur Duyuyor

Baba Emrah Öktem, oğlunun ilkokul yıllarından itibaren düzenli çalışma alışkanlığına sahip olduğunu belirterek, 7. sınıfta İstanbul Erkek Lisesi hedefini belirlediğini ve bu doğrultuda disiplinli şekilde çalıştığını söyledi.

Anne Manolya Öktem ise sınava hazırlık sürecinde zaman zaman zor dönemler yaşadıklarını ancak oğullarının hiçbir zaman pes etmediğini ifade etti. Anne Öktem, elde edilen başarıyla büyük gurur yaşadıklarını dile getirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız