Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Erdem Akgül, yaklaşık 45 bin adayın katıldığı seçim sürecini tamamlayarak COP31’de görev almaya hak kazandı. Akgül, 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek konferansta Kahramanmaraş’ın çevre yatırımlarını ve iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını uluslararası katılımcılara aktaracak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından görevlendirilen Akgül’ün, belediyenin sürdürülebilir şehircilik uygulamalarını tanıtması ve yeni iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor.
45 bin adayın katıldığı seçim sürecini tamamladı
Erdem Akgül, konferansta görev almak için yürütülen değerlendirme sürecinde genel kültür, genel yetenek ve yabancı dil sınavlarına katıldı. Mülakat aşamasını da tamamlayan Akgül, ardından 50 saatlik eğitim sürecinden geçti.
Hazırlık döneminde 55 eğitim ve 55 sınavı tamamladığını belirten Akgül, COP31’de görev almanın kendisi için önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Akgül, farklı aşamalardan oluşan bu sürecin ardından Bakanlık tarafından görevlendirildiğini bildirdi.

Uluslararası iklim konferansı Antalya’da düzenlenecek
Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen 31. Taraflar Konferansı, farklı ülkelerden temsilcileri, karar alıcıları ve iklim alanında çalışan uzmanları Antalya’da buluşturacak.
Türkiye’nin ev sahipliğindeki organizasyonda görev yapacak Akgül, Kahramanmaraş’ın çevre ve iklim alanındaki uygulamalarının paylaşılmasına katkı sağlayacak. Konferans, kentte yürütülen projelerin uluslararası katılımcılara aktarılması ve farklı ülkelerle temas kurulması açısından değerlendirilecek.
Çevre yatırımları uluslararası katılımcılara aktarılacak
COP31 kapsamında tanıtılması planlanan çalışmalar arasında Karbon Yutak Alanı, Enkaz Atıkları Geri Kazanım Tesisi, Güneş Enerji Santrali ve Kuzey İlçeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi bulunuyor. Elektrikli otobüs uygulaması da paylaşılacak projeler arasında yer alıyor.
Büyükşehir Belediyesinin bu yatırımlarla kaynakların verimli kullanılmasını, atıkların ekonomiye kazandırılmasını ve çevresel etkilerin azaltılmasını amaçladığı belirtildi. İklim değişikliğiyle mücadele ve afetlere karşı dirençliliği artırma hedefiyle yürütülen çalışmaların da konferansta anlatılması planlanıyor.

Akgül yeni iş birliklerine katkı sunmayı hedefliyor
Akgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel öncülüğünde yürütülen çevre yatırımlarının sürdürülebilir şehircilik açısından önem taşıdığını söyledi. Konferansta bu projeleri uluslararası katılımcılara anlatacaklarını belirtti.
Kahramanmaraş’ın deneyimlerinin paylaşılmasına katkıda bulunmayı amaçladığını ifade eden Akgül, farklı ülkelerden temsilcilerle kurulacak temasların yeni iş birliklerine zemin hazırlayabileceğini kaydetti.
Akgül, konferanstaki görevini bu doğrultuda yürüteceğini belirterek şehrin iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını tanıtmak için gayret göstereceğini dile getirdi.
