05 Temmuz 2026, Pazar
weather
23°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Kahramanmaraş Stadyumunda Tribünler Yükseldi

Kahramanmaraş Stadyumunda Tribünler Yükseldi

Kahramanmaraş'ta yapımı süren 17 bin 500 kişilik yeni stadyumda tribünler büyük ölçüde ortaya çıktı. Çatı çelik konstrüksiyon montajı ise aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta yapımı süren 17 bin 500 kişilik yeni stadyumda tribünler büyük ölçüde ortaya çıktı. Çatı çelik konstrüksiyon montajı ise aralıksız devam ediyor.

MUHABİR: Leyla ŞAŞTI
Kahramanmaraş Stadyumunda Tribünler Yükseldi

Kahramanmaraş'ta yapımı devam eden 17 bin 500 seyirci kapasiteli yeni stadyumda çalışmalar planlanan takvim doğrultusunda sürüyor. Şehrin en önemli spor yatırımları arasında gösterilen projede tribünlerin büyük bölümü şekillenirken, çatı montajı da eş zamanlı olarak devam ediyor.

Dulkadiroğlu ilçesi İstasyon Mahallesi'nde yükselen stadyum inşaatını Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci yerinde inceledi. Heyet, projedeki son duruma ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Saha Incelemesi 6

Protokol İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu

İnceleme programına AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Burak Gül, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Ünaldı, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Sefa Kekeç ve AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Çam da katıldı.

Heyete, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir tarafından projenin mevcut durumu ve devam eden çalışmalar hakkında teknik bilgiler verildi.

Kahramanmaraş'ın Yeni Stadyumu Şekilleniyor! Tribünler Ortaya Çıktı

Tribünler Ortaya Çıktı, Çatı Montajı Devam Ediyor

Projede önemli aşamalar geride bırakıldı. Tribünleri taşıyan betonarme temel sistemleri tamamlanırken, tribünlerin genel görünümü büyük ölçüde ortaya çıktı.

Sahada betonarme imalatları devam ederken, stadyumun çatı sistemine ait ana taşıyıcı çelik konstrüksiyonun montajı da sürüyor. Yetkililer, çalışmaların belirlenen iş programına uygun şekilde ilerlediğini ifade etti.

Tamamlandığında 17 bin 500 seyirci kapasitesine sahip olacak tesis; futbol karşılaşmalarının yanı sıra çeşitli spor organizasyonları, kültürel etkinlikler ve sosyal programlara da ev sahipliği yapacak.

Saha Incelemesi 7

Başkan Görgel: Şehrimize Yakışan Bir Eser Olacak

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, stadyumun şehrin spor altyapısına uzun yıllar hizmet edecek önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Görgel, "Kahramanmaraş'ımızın uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu modern stadyumun yapımında önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Tamamlandığında sadece futbol müsabakalarının oynandığı bir tesis değil, gençlerimizin sporla buluşacağı ve çeşitli sosyal etkinliklerin gerçekleştirileceği modern bir yaşam alanı olacak. Projede emeği geçen tüm kurum ve yetkililere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Proje 1-1
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız