Kahramanmaraş’ın önemli tarımsal üretim merkezlerinden Bertiz’de ceviz üreticisini yakından ilgilendiren yeni bir yatırım hizmete giriyor. Bölgenin öne çıkan tarım ürünlerinden Bertiz cevizinin işlenmesine katkı sağlayacak Bertiz Ceviz İşleme Tesisi, yeni ceviz sezonuyla birlikte faaliyete başlayacak.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, tesisin açılışının 1 Eylül Salı günü saat 14.00’te Ağabeyli Mahallesi’nde gerçekleştirileceğini duyurdu. Akpınar, yeni sezon açılışına tüm vatandaşları davet etti.
BERTİZ CEVİZİ ÜRETİMDEN İŞLEME AŞAMASINA TAŞINACAK
Bertiz bölgesinin tarımsal üretiminde önemli yere sahip olan ceviz, kurulacak tesisle birlikte üretimden işleme aşamasına taşınacak. Tesisin özellikle üreticilerin yetiştirdiği cevizin katma değer kazanmasına katkı sunması hedefleniyor.
Yeni yatırımla birlikte Bertiz cevizinin işlenmesi ve ürünün ekonomik değerinin artırılması amaçlanıyor. Böylece bölgede ceviz üretiminin yanı sıra ürünün değerlendirilmesine yönelik altyapının da güçlendirilmesi planlanıyor.
ÜRETİCİNİN EMEĞİNE KATKI SAĞLAYACAK
Bertiz Ceviz İşleme Tesisi'nin bölgedeki üreticilerin emeğinin daha yüksek katma değere dönüşmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar da yaptığı açıklamada tesisin üreticiler açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Akpınar, yatırımın Bertiz cevizinin marka değerini güçlendirmesinin yanı sıra bölgenin tarımsal üretimine yeni bir ivme kazandıracağını belirtti.
BERTİZ CEVİZİNİN MARKA DEĞERİ GÜÇLENECEK
Bertiz cevizi, Kahramanmaraş'ın yerel tarımsal değerleri arasında önemli bir yere sahip. Yeni işleme tesisinin hizmete girmesiyle ürünün üretim sonrasındaki değerlendirme sürecine de katkı sunulması hedefleniyor.
Tesisin faaliyete başlamasıyla birlikte bölgenin ceviz üretimindeki potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi ve Bertiz cevizinin marka değerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
AÇILIŞ 1 EYLÜL'DE AĞABEYLİ MAHALLESİ'NDE
Bertiz Ceviz İşleme Tesisi için yeni sezon açılışı 1 Eylül Salı günü saat 14.00'te Ağabeyli Mahallesi'nde gerçekleştirilecek.
Başkan Mehmet Akpınar, “Yeni sezonda üreticimizin yanında, toprağımızın bereketini ve emeğin değerini büyütmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullanarak vatandaşları açılış programına davet etti.
Yeni ceviz sezonuyla birlikte hizmet vermeye başlayacak tesisin, Bertiz'deki tarımsal üretimin katma değerinin artırılmasına ve bölgenin önemli ürünlerinden cevizin daha güçlü bir marka haline gelmesine katkı sağlaması hedefleniyor.