02 Kasım 2026, Pazartesi
weather
14°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Kahramanmaraş’ta masal şöleni üç gün sonunda bitti

Kahramanmaraş’ta masal şöleni üç gün sonunda bitti

Kahramanmaraş’ta yapılan hikâye anlatıcıları şöleni; kütüphane, kale, gençlik merkezi ve hastanedeki programlarla bitti.

Kahramanmaraş’ta yapılan hikâye anlatıcıları şöleni; kütüphane, kale, gençlik merkezi ve hastanedeki programlarla bitti.

KAYNAK: (İHA)
Kahramanmaraş’ta masal şöleni üç gün sonunda bitti

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Dünya Hikâye Anlatıcıları Şöleni sona erdi. Üç gün süren organizasyonda çocuklara, gençlere, hastalara ve sağlık çalışanlarına yönelik masal anlatımları gerçekleştirildi. Etkinlikler, çocuk kütüphanelerinden tarihî kaleye kadar şehrin farklı noktalarına taşındı.

Üç günlük program tamamlandı

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şölen, farklı yaş gruplarını hikâye anlatıcılığı etrafında buluşturdu. Program boyunca masallar, kültür ve sanat mekânlarının yanı sıra gençlik merkezi ve hastanede de dinleyicilerle buluştu.

Organizasyonun son gününde çocuklara yönelik interaktif anlatımlar, gençler için dinleme etkinlikleri ve hastanede moral amaçlı buluşmalar yapıldı. Böylece üç günlük program, farklı dinleyici gruplarına yönelik etkinliklerle tamamlandı.

Çocuklar interaktif masallarla buluştu

Son günün çocuklara yönelik etkinliklerinin adresleri Cahit Zarifoğlu Çocuk Sanat Merkezi, Rasim Özdenören Çocuk Kütüphanesi ve Kahramanmaraş Kalesi oldu. Bu noktalarda düzenlenen programlarda interaktif masal anlatımlarına yer verildi.

Çocuklar, anlatımlara katılım sağlayarak hikâyeleri dinledi. Şölen kapsamında hem çocuklara ayrılan kültür mekânları hem de şehrin tarihî alanlarından Kahramanmaraş Kalesi, masal buluşmalarına ev sahipliği yaptı. Son gün programı, çocukların farklı ortamlarda hikâye anlatıcılığıyla buluşmasını sağladı.

Gençlik merkezinde dinleme etkinlikleri

Cemile Akkoyun Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programlarda gençlere yönelik etkinlikler düzenlendi. Bu buluşmalarda dinleme becerilerinin geliştirilmesine odaklanıldı.

Şölenin gençlik merkezindeki bölümü, hikâye anlatıcılığını genç dinleyicilerle buluşturdu. Çocuklara yönelik interaktif programların yanında gençler için de ayrı bir etkinlik alanı oluşturuldu. Böylece organizasyonun farklı yaş gruplarına hitap eden programı, gençlik merkezindeki buluşmalarla sürdürüldü.

Hastanede moral amaçlı masal anlatımı

Şölenin son gün durakları arasında Yörükselim Devlet Hastanesi de yer aldı. Hastanede, hastalara ve sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla masal anlatımları gerçekleştirildi.

Bu programla hikâye anlatıcılığı, kütüphane ve kültür merkezlerinin dışına çıkarak hastane ortamına taşındı. Hastalar ve sağlık çalışanları da şölen kapsamındaki anlatımların dinleyicileri arasında yer aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ikinci uluslararası şölen; çocuk sanat merkezi, kütüphane, kale, gençlik merkezi ve hastanede gerçekleştirilen buluşmaların ardından tamamlandı. Üç günlük etkinliklerin son bölümünde, masallar şehrin farklı noktalarında dinleyicilere ulaştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız