Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Türkiye'nin acısı bizim acımızdır" diyerek startını verdiği proje, Kahramanmaraş'ın çehresini değiştirdi. Sadece başımızı sokacak bir ev değil, içine kardeşlik harcı karılmış bir mahalle inşa edildi. Bölgeden gelen son haberlere göre, projenin en kritik etaplarında işçilik tamamlandı ve hak sahipleri için geri sayım sona erdi.
YATAY MİMARİ VE GÜVENLİ YAŞAM
MİDA yetkilisi Farman Gurbanlı'nın paylaştığı bilgilere göre, mahallenin 7, 8, 11 ve 12 numaralı bloklarındaki çalışmalar nihayete erdi. Bölgenin deprem riski göz önüne alınarak tasarlanan binaların tamamı, "yatay mimari" esasına uygun olarak 4 katlı inşa edildi. Bu bloklarda toplam 26 bina yükselirken, 456 ailenin sıcak yuvası ve 328 ticari alan da teslime hazır hale getirildi.

KÜLTÜR MERKEZİ BİR YIL İÇİNDE BİTECEK
Mahalle sadece betondan ibaret değil; bir yaşam kültürü sunuyor. Daha önce açılışı iki liderin katılımıyla yapılan Heydar Aliyev İlkokulu ve anaokulunun yanı sıra, bölgeye değer katacak bir kültür merkezinin inşası da sürüyor. Yetkililer, bu sosyal donatı alanının da bir yıl içinde tamamlanarak Kahramanmaraşlıların hizmetine sunulacağını müjdeliyor.




