Kahramanmaraş'ta Kurban Bayramı, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşların hüzünlü anıldığı bir gün oldu. Bayram namazının ardından Kapıçam Deprem Şehitleri ve Şehir Mezarlığı'na akın eden vatandaşlar, kaybettikleri yakınları için dua etti, kabirlerini ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığa gelenler, kabirleri temizleyerek çiçekler bıraktı, Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Eşini, çocuğunu, anne-babasını kaybeden vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Dualarla Anıldılar, Mezarlar Güllerle Bezendi

Bazı vatandaşlar mezar taşlarını okşayarak dua ederken, bazıları da yanlarında getirdikleri su bidonlarıyla mezarları yıkayıp güller bıraktı. Depremde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak isteyen yakınları, bayramı buruk ama manevi bir birliktelikle geçirdi.

Mezarlık ziyareti yapan Burhanettin Yazıcı, “Aynı binada oturuyorduk, komşumuz rahmetli oldu. Allah rahmet eylesin, hüzünlüyüz ve çok şehidimiz var” diyerek duygularını ifade etti.

Vatandaşlardan Ahmet Hallak ise, “Bugün bayramda mezarlığa geldim ve mezarı suladım. Allah rahmet eylesin, hayat boş” diyerek acısını dile getirdi.

Valilikten Anma Mesajı

Kahramanmaraş Valiliği, bayram dolayısıyla depremde hayatını kaybeden vatandaşları anan bir mesaj yayımladı. Açıklamada, "6 Şubat'ta kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Onları unutmadık, hatıralarını yaşatmaya devam edeceğiz. Bayram vesilesiyle tüm hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Elbistan’da Temizlik Seferberliği: Caddeler Yıkandı, Yeşil Alanlar İlaçlandı Elbistan’da Temizlik Seferberliği: Caddeler Yıkandı, Yeşil Alanlar İlaçlandı

Bayramın manevi atmosferi Kahramanmaraş’ta hüzün ve özlemle yaşanırken, vatandaşlar sevdiklerinin anılarını dua ve dualarla yad etti.

Muhabir: Elife karaaslan