Kahramanmaraş'ta bir özel hastaneye yapılan endoskopi ve kolonoskopi işlemi sonrası kesilen 21 bin TL'lik faturanın fahiş olduğu gerekçesiyle açılan tüketici davası, vatandaş lehine sonuçlandı. Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyeti, hastanenin fazla tahsil ettiği 14 bin 67 TL'yi iade etmesine ve bilirkişi ücretini ödemesine karar verdi.

Kahramanmaraş'ta Vatandaş, Hastanenin Fahiş Faturasına Açtığı Davayı Kazandı Ajans344

21 Bin TL'lik Faturaya İtiraz

Kahramanmaraş'ta yaşayan Behçet Okumuş, 4 Eylül'de Özel Megapoint Hastanesi'nde endoskopi ve kolonoskopi işlemi yaptırdı. İşlem sonrası kendisine 21 bin TL civarında fatura kesildi. Okumuş, ücretin mevzuata aykırı ve fahiş olduğunu belirterek hastaneye itiraz etti ancak reddedildi.

Kahramanmaraş'ta Vatandaş, Hastanenin Fahiş Faturasına Açtığı Davayı Kazandı Ajans344 (2)

Tüketici Hakem Heyeti'ne Başvuru

Okumuş, fatura ile birlikte Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, davayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi raporunda, hastanenin SGK ile yapılan anlaşma kapsamında yüzde 200'den fazla ücret alamayacağı, dolayısıyla 3 bin TL'lik bir işlem için 6 bin TL'den fazla talep edilemeyeceği görüşüne yer verdi.

Kahramanmaraş'ta Yanlış Kan Davasında 240 Bin TL Tazminat Kararı
Kahramanmaraş'ta Yanlış Kan Davasında 240 Bin TL Tazminat Kararı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş'ta Vatandaş, Hastanenin Fahiş Faturasına Açtığı Davayı Kazandı Ajans344 (1)

Hastane Fazla Parayı İade Edecek

Bilirkişi raporunu değerlendiren Tüketici Hakem Heyeti, yaklaşık 2 ay içinde kararını açıkladı. Heyet, hastanenin fazla tahsil ettiği 14 bin 67 TL'yi Okumuş'a iade etmesine ve 2 bin 282 TL bilirkişi ücretini ödemesine hükmetti.

"Vatandaşlar Haklarını Arasın"

Karar sonrası açıklama yapan Behçet Okumuş, "21 bin lira ödedim, yaklaşık 15 bin lirası bana iade edildi. Tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini özellikle temenni ediyorum. Hak arama noktasında faturalarıyla birlikte Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat etmelerini istiyorum" dedi. Okumuş, deprem sonrası bölgedeki sağlık hizmetlerinin kısıtlı olması nedeniyle özel hastanelere mecbur kaldıklarını ancak fahiş fiyat uygulamalarına karşı haklarını aradıklarını belirtti.

Kaynak: İHA