Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki spor altyapısını güçlendirmek amacıyla 31 yeni sentetik halı sahayı hizmete aldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen yatırımın toplam bedeli yaklaşık 78 milyon TL olarak açıklandı.
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, merkez ve ilçelerde çocukların ve gençlerin kolaylıkla ulaşabileceği modern spor alanları oluşturuldu. Yeni tesislerle gençlerin erken yaşta sporla buluşması, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılması ve mahallelerde sportif faaliyetlerin artırılması hedefleniyor.

Spor Yatırımı Mahallelere Kadar Ulaştı
Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki büyük spor tesislerinin yanı sıra mahalle ölçeğindeki yatırımlara da ağırlık verdi. Genç nüfusun yoğun olduğu bölgelerde spor alanlarının artırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında 31 sentetik halı sahanın yapımı tamamlandı.
Modern ve güvenli şekilde tasarlanan sahalar vatandaşların kullanımına açıldı. Tesislerin özellikle çocukların ve gençlerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Yeni sahaların, gençlerin fiziksel gelişiminin yanı sıra takım ruhu, özgüven, disiplin ve dayanışma duygularını güçlendirmesi de amaçlanıyor.

En Fazla Halı Saha Onikişubat’a Yapıldı
Yatırım kapsamında en fazla sentetik halı saha Onikişubat ilçesine kazandırıldı. İlçedeki Köseli, Hürriyet, Vadi, Binevler, Kurtlar, Kızılseki, Kazım Karabekir, Altınova, Yeşilkent Fatmalı, Dadağlı, Dönüklü, Ilıca, Abdulhamithan ve Aksu mahallelerine toplam 14 saha yapıldı.
Afşin’in Alparslan, Hüyüklü, Gerger ve Afşinbey mahallelerine 4 halı saha kazandırıldı. Dulkadiroğlu’nda İstasyon, Maksutuşağı ve Karacasu mahallelerinde 3 saha hizmete alındı.
Elbistan’ın Kızılcaoba ve Çiçek mahalleleri, Göksun’un Harbiye ve Büyükçamurlu mahalleleri ile Türkoğlu’nun Cumhuriyet ve Çakallı mahallelerine ikişer saha yapıldı.

Dokuz İlçede Yeni Spor Alanları Oluşturuldu
Proje kapsamında Andırın’ın Geben, Çağlayancerit’in Aksu, Ekinözü’nün İçmeler ve Pazarcık’ın Karagöl mahallelerine de birer sentetik halı saha kazandırıldı.
Böylece yatırım Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerine yayıldı.
Sahaların mahallelerde kolay ulaşılabilir noktalarda konumlandırılmasıyla çocukların ve gençlerin spor faaliyetlerine katılımının artırılması hedeflendi.

Gençler İçin Yeni Buluşma Noktaları
Hizmete alınan sahaların yalnızca spor alanı değil, aynı zamanda gençlerin sosyalleşebileceği yeni buluşma noktaları olması bekleniyor.
Mahallelerde takım kurarak spor yapma imkânı bulacak gençler, yeteneklerini geliştirebilecekleri güvenli alanlara kavuştu. Tesislerin yerel turnuvalar, spor etkinlikleri ve farklı organizasyonlarda da kullanılabileceği belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımlarıyla gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını ve aktif yaşam kültürünün yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, gençlik ve spor yatırımlarını kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.
Çocukların ve gençlerin spora kolay ulaşmasının büyük önem taşıdığını belirten Görgel, yaklaşık 78 milyon TL’lik yatırımla 31 sentetik halı sahanın tamamlandığını ifade etti.
Görgel, Kahramanmaraş’ın hangi mahallesinde yaşarsa yaşasın her çocuğun spor yapabileceği imkânlara sahip olmasını istediklerini vurguladı.
Sporun yalnızca fiziksel gelişim sağlamadığını belirten Görgel, disiplin, özgüven, dayanışma ve takım ruhunun gelişmesine de katkıda bulunduğunu kaydetti.

Yeni Spor Yatırımları Devam Edecek
Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ı gençlik ve spor şehri haline getirme hedefi doğrultusunda yeni tesis yatırımlarını sürdürecek.
Tesisleşmenin yanı sıra spor okulları, turnuvalar ve farklı branşlarda düzenlenen etkinliklerle gençlerin desteklenmesine devam edilecek.
Başkan Görgel, hizmete alınan sahaların çocuklara, gençlere ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.