Alanya Belediye Tiyatrosu, yeni sezonu Rus yazar Nikolay Gogol’un ölümsüz eseri “Palto” ile açtı. Ferdi Dalkılıç yönetmenliğinde sahnelenen oyun, izleyiciden tam not alarak uzun süre ayakta alkışlandı.

Gogol’un Klasiği Sahnede Hayat Buldu

Rus edebiyatının önemli eserlerinden biri olan Palto, sıradan bir devlet memurunun küçük bir hayali üzerinden insan onuru, adaletsizlik ve yaşamın kırılganlığını anlatıyor. Oyunun dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostümünü Gökçe Şener, müziğini Selçuk Yılmaz, ışığını Barbaros Gülaçtı, koreografisini ise Meray Kartal ile Göknur Küçüktürkmen üstlendi.

Tecrübeli Kadrodan Güçlü Performans

Yaklaşık iki saat süren tek perdelik oyunda; Murat Demir Tetik, Mustafa Erman Doğan, Vedat Akbulut, Fırat Onur Deniz, Nejat Koper, Emre Şen, İrem Azmiye Karakaya, Güneş Çağlar, Birke Muratal Doğan, Buse Sakarya Ceyhan ve Ezgi Melek Kerman sahne aldı.

Dünya Kız Çocukları Günü Coşkuyla Kutlandı
Dünya Kız Çocukları Günü Coşkuyla Kutlandı
İçeriği Görüntüle

“Daha İyiye, Daha Mükemmele Ulaşmak İçin Çalışıyoruz”

Gösteri sonunda sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, “Bu sahnede büyük bir emek var. Alanya Belediye Tiyatrosu, bugün geldiği noktada bizler için gurur kaynağıdır. Daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tiyatronun 15. Yılı Kutlandı

Geceye ayrıca tiyatronun 15. kuruluş yılı damga vurdu. Oyuncular sahnede pasta keserek bu özel anı sanatseverlerle paylaştı. Etkinlik, sanat dolu bir atmosferde izleyicilerin yoğun ilgisiyle sona erdi.

Kaynak: İHA