Dokuz Eylül Üniversitesi ile İŞKUR arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yürütülen Gençlik Programı için kura çekimi töreni düzenlendi. Noter huzurunda gerçekleştirilen ve üniversitenin YouTube kanalından canlı yayınlanan törene rektör, il müdürü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de En Fazla Kontenjan Verilen Üniversitelerden Biri

Program kapsamında 4 bin öğrenciye kısmi zamanlı istihdam ve eğitim imkânı sağlanacağı açıklandı. Üniversite bünyesinde açılan 40 farklı programa toplamda 5 bin 467 öğrencinin başvuruda bulunduğu bildirildi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, “Bir önceki dönemde Türkiye’de en çok kontenjan sağlanan üniversite bizdik. Bu yıl ise 4 bin kontenjan verilen üç üniversiteden biri olduk. Hedefimiz, bu kontenjanın tamamını en verimli şekilde doldurmak” ifadelerini kullandı.

28 Ekim 2025 Salı Akşamı Hangi Diziler Var? İşte Kanallara Göre Tam Liste!
28 Ekim 2025 Salı Akşamı Hangi Diziler Var? İşte Kanallara Göre Tam Liste!
İçeriği Görüntüle

Kura Sonuçları Belli Olacak

İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak ise üniversitenin programın ilk döneminde gösterdiği başarıya dikkat çekerek, bu iş birliğinin öğrencilerin iş hayatına adaptasyonu ve mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kura çekiminin ardından sonuçların 3 Kasım 2025 tarihinde üniversitenin resmi internet sitelerinden ilan edileceği duyuruldu. Asil listede yer alan öğrencilerin belgelerini teslim etmeleri için gerekli süreç de aynı tarihte paylaşılacak.

Program, öğrencilere hem pratik deneyim kazandırmayı hem de maddi destek sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ