Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı. Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen programın ardından açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.
Kutlamalara binlerce vatandaş katılırken, gençlerin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Program sonrası basın mensuplarına konuşan Vali Ünlüer, Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinin Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kurtuluş ruhunu güçlendirdiğini ifade etti.

19 Mayıs’ın Tarihi Önemi Vurgulandı
Vali Mükerrem Ünlüer, 19 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, milletin yeniden ayağa kalkışının sembolü olduğunu belirtti. Ünlüer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mızı tüm şehrimizde büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 19 Mayıs, cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda atılmış çok önemli ve hayati bir adımdır.”
Milli mücadelenin başlangıç tarihi olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın, Anadolu halkının bağımsızlık kararlılığını ortaya koyduğunu kaydeden Ünlüer, gençlerin bayrama sahip çıkmasının umut verici olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Ruhuna Dikkat Çekti
Vali Ünlüer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan sürecin Kahramanmaraş’ta da etkili olduğunu ifade etti. Kentin kendi iç dinamikleriyle hızlı şekilde harekete geçtiğini belirten Ünlüer, şu değerlendirmede bulundu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı yürüyüş, tarihin akışını değiştirmiştir. Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi Kahramanmaraş’ı da derinden etkilemiştir. Şehrimiz kendi içerisindeki güçlü dinamikleriyle hızlıca kurtuluş hazırlıklarına başlamış ve yıl sonunda o şanlı mücadeleyi başlatmıştır.”
Kahramanmaraş’ın milli mücadelede üstlendiği role dikkat çeken Ünlüer, 19 Mayıs’ın şehir tarihi açısından da özel bir anlam taşıdığını vurguladı.
Gençlere ve Emeği Geçenlere Teşekkür
Kutlamalarda gençlerin sergilediği performansın gelecek adına umut verdiğini belirten Vali Ünlüer, organizasyonda emeği geçen kurumlara teşekkür etti.
Ünlüer konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Başta cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün himayesinde düzenlenen programda emeği geçen herkese ve meydanı dolduran Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”
Milli İrade Meydanı’nda Bayram Coşkusu Yaşandı
Kahramanmaraş’taki kutlama programında resmi geçit törenleri, spor gösterileri ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda gençlerin performansları uzun süre alkış aldı.