Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen uzun soluklu takip ve istihbarat çalışmaları neticesinde uyuşturucu madde ticaretine büyük bir darbe vurdu. Kent merkezinde gerçekleştirilen operasyon, günler süren gizli gözlem ve teknik takip sonucunda hayata geçirildi.

Meteoroloji Danışmanı Şen: Kahramanmaraş’a Hiç Yağış Düşmedi
Meteoroloji Danışmanı Şen: Kahramanmaraş’a Hiç Yağış Düşmedi
İçeriği Görüntüle

G0D V1S X Y A A3R I

Elde edilen bilgiler doğrultusunda D.K. ve M.E.K. isimli iki şüphelinin uyuşturucu madde satışı yaptığı belirlendi. Polis ekipleri, şüphelileri suçüstü yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sırasında şüpheliler kent merkezinde kıskıvrak yakalandı.

Uyuşturucu Maddelere El Konuldu

Şüphelilerin üzerlerinde ve sakladıkları yerlerde yapılan aramalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Ele geçirilen maddelerin türü ve miktarıyla ilgili ayrıntıların ise ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi. Narkotik ekiplerinin yaptığı detaylı inceleme, şüphelilerin kentte bir süredir uyuşturucu ticareti yaptığını ortaya koydu.

Tutuklama Kararı Çıktı

Yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan D.K. ve M.E.K., “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Mücadele Kararlılıkla Sürecek”

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Açıklamada, gençleri ve toplumu zehirlemeye çalışan kişilere asla müsamaha gösterilmeyeceği belirtilerek, vatandaşlardan da şüpheli durumlarda emniyet birimlerine ihbarda bulunmaları istendi.

Emniyet yetkilileri ayrıca, uyuşturucu madde kullanımını önlemeye yönelik bilinçlendirme çalışmalarının da devam ettiğini hatırlatarak, hem güvenlik operasyonları hem de sosyal projelerle gençlerin korunmasının hedeflendiğini kaydetti.

Muhabir: Fatma Serap Alparslan