Adana’nın Seyhan ilçesinde ASKİ’ye ait içme suyu borusunun patlaması sonucu ana cadde sular altında kaldı. Daha önce de aynı bölgede benzer sorunların yaşandığını belirten vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi.
Olayın Detayları
Saydam Caddesi’nde geçtiğimiz gün ASKİ’ye ait içme suyu borusu henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Borunun patlamasıyla birlikte cadde kısa sürede göle dönerken, çevredeki iş yerleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ASKİ ekipleri, suyun tahliyesi ve arızanın giderilmesi için çalışma başlattı.
Vatandaşların Tepkisi
Cadde esnafı ve mahalle sakinleri, patlamanın sürekli yaşandığını belirterek duruma tepki gösterdi. Mahalle sakini Mehmet Sisli, “Burada ve kentin bazı yerlerinde sürekli sorun yaşıyoruz. Kıyıboyu Caddesi’nde de yağmur sonrası iş yerlerini su basıyor. Artık bir çare bulunmalı” dedi.
Esnaf Abdullah Doğan ise tepkisini, “Her zamanki rezilliğimiz. Sabahtan bu yana patlak vardı ama ekipler yeni geldi. Sürekli bu boru patlıyor. Bakım var diyorlar ama bakım yapılmıyor. Adana’nın her yerinde aynı sorun var. Başa geldiler mi ne yaptıklarını bilmiyorlar. Kayıplar çok, hesap soracak kimse yok” sözleriyle dile getirdi.
ASKİ ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürerken, patlamanın nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.