Kahramanmaraş’ta Deprem Sonrası Hasar Gören Tarihi Konaklar Yıkılıyor
Kahramanmaraş’ta Deprem Sonrası Hasar Gören Tarihi Konaklar Yıkılıyor
İçeriği Görüntüle

Onikişubat Belediyesi tarafından Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Hartlap Karakucak Güreş Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Adsız Tasarım (21)

Hartlap Mahallesi’nde yapılan festivalde minikler, yıldızlar, büyükler ve köy şalvar güreşi olmak üzere dört farklı kategoride yüzlerce güreşçi er meydanına çıktı. Binlerce güreşseverin katılımıyla gerçekleşen festivalde, kıyasıya mücadeleler yaşandı.

Minikler kategorisinde (11-14 yaş, 30-50 kg) dereceye girenlere 5.000 TL, 3.000 TL ve 1.500 TL ödül verilirken; yıldızlar kategorisinde (15-17 yaş, 55-80 kg) ise birinciler 4.000 TL, ikinciler 2.000 TL, üçüncüler 2.000 TL ödül kazandı.

Büyükler kategorisinde 60 kg’dan başlayarak 90 kg üzeri ve açık sıklet olmak üzere 6 sıklette güreşler yapıldı. Açık sıklet birincisi 25.000 TL, ikincisi 12.500 TL, üçüncüler ise 12.500 TL ödülün sahibi oldu. Köy şalvar güreşinde de 60-90 kg ve ağır sıklet müsabakaları yapıldı, toplam ödüller 10.000 TL ile 25.000 TL arasında değişti.

Festival boyunca yüzbinlerce liralık ödül dağıtılırken, renkli görüntüler de ortaya çıktı.

Adsız Tasarım (22)

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, geleneksel güreşin kültür ve birlik sembolü olduğunu belirterek katılan tüm güreşçilere ve seyircilere teşekkür etti. Başkan Toptaş, “Vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle bir kez daha ata sporumuzu yaşatmanın gururunu yaşadık. Bu birlik ve beraberlik tablosu, kültürümüzün en güzel yansıması oldu.” dedi.

Muhabir: Atiye Arıkan